Ябълки „Мадам“

Изкусителен домашен десерт с дъх на есен по рецепта от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 ябълки
200 г юфка
200 г захар
125 г краве масло
4 яйца
350 мл животинска сметана
350 мл прясно мляко
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Ябълки „Мадам“
Ябълките се обелват, разрязват се на четвъртинки, почистват се от семките и се нарязват на тънки полумесеци.
2
Ябълки „Мадам“ 2
Подреждат се на два пласта, като се поръсват с натрошена юфка и половината от захарта.
3
Ябълки „Мадам“ 3
Заливат се с разтопеното масло и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до златисто – около 30 минути.
4
Ябълки „Мадам“ 4
Яйцата се разбиват с останалата захар, сметаната, млякото и ванилията и ябълките се заливат със сместа. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2022
Изненадващо вкусен, приятно зарадвах домашните:)
14.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2014
Превъзходна рецепта,дъщеря ми е очарована.Следващият път ще сложа и малко канела много си пасва с ябалките.Направете си я.
13.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2014
Невероятен десерт!
12.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2014
Получи се чудесна млечна баница с ябълки!
11.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2014
Добавих и малко канела, стана страхотно. Следващият път ще пробвам със 100 гр. обикновена и 100 гр. кафява захар, предполагам, че също ще стане добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: