Вурстчета от свински крачета

Домашно приготвени, те са идеалното мезе за бира по това време на годината
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински крачета
20 г сушени манатарки
1 глава лук
1 с. л. патешка мазнина
1/2 щипка лют пипер
1 1/2 ч. л. суха майорана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Вурстчета от свински крачета

Лукът се нарязва наситно и се запържва в патешка мазнина, докато омекне.

 


2
Вурстчета от свински крачета 2

Крачетата се варят 1 час  и 30 минути в тенджера под налягане и се обезкостяват.

 


3
Вурстчета от свински крачета 3

Месото се смила в чопър, докато стане на пюре.

 


4
Вурстчета от свински крачета 4

Овкусява се с лука, лютия пипер, майораната, сол, черен пипер и смлените на прах манатарки.

 


5
Вурстчета от свински крачета 5

Оформят се пурички с фолио за свежо съхранение. Завиват се в алуминиево фолио и се оставят да се охладят 40 минути.

 


6
Вурстчета от свински крачета 6

После се отвиват, нарязват се по желание и се поднасят веднага.


 


 




Съвет: От тези продукти излизат 10 вурстчета, предвидени са по 2 за порзия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: