Вратни свински пържоли със сос „Велуте“

Класика на трапезата
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2011
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“
 
Необходими продукти:
6 вратни пържоли
зехтин за намазване

за ароматната сол:
40 г морска сол
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. чесън на прах
1–2 дафинови листа

за сос „Велуте”:
40 г краве масло
20 г брашно
200 мл пилешки бульон
50 мл сметана за готвене
1/4 връзка магданоз
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“

Пържолите се намазват със зехтин. 


2
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“ 2

В блендер се слагат морската сол, кориандърът, кимионът, чесънът на прах и натрошеният дафинов лист и се смилат.


3
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“ 3

Овкусените с ароматната сол пържоли се запичат от двете страни в сгорещен грил тиган. 


4
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“ 4

В касерола се сгорещява маслото за соса, сипва се брашното и се оставя да се запържи до златисто при непрекъснато бъркане. 


5
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“ 5

Прибавя се топлият бульон, овкусява се със сол и пипер и когато кипне, се налива сметаната. Когато кипне още веднъж, се слага наситненият магданоз. 

 


6
Вратни свински пържоли със сос „Велуте“ 6

Пържолите се сервират със соса и гарнитура от картофено пюре.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
и снимка към рецептата
4.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Солта намалих до 20 гр. След като запекох пържолите, в същият тиган сложих 200 гр гъби, които задуших. Пържолите, гъбите и соса заедно оставих да къкрят около 20 мин. Стана много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Йоана, прецизирахме количеството на съставките за ароматната сол и увеличихме бройката пържоли.
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Мисля да направя таи рецепта, но и мен ме притеснява, че с солта е много за 2 пържоли. С колко е удачно да я намаля?
1.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2014
Много хубава рецепта, с изключение, че солта беше доста и пържолите станаха много солени :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: