Воловани

Гостуват ученици от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии - град Пирдоп
Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2007
Воловани
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
50 г краве масло
1 шепа сушени горски гъби
2-3 с. л. брашно
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Воловани
Бутертестото се разстила и от него с метален пръстен се изрязват кръгове.
2
Воловани 2
От половината кръгове с помощта на по-малък пръстен се изрязват тестени рингове, които се залепват върху по-големите кръгове. Тестените форми се подреждат в тава, поставят се в загрята на 200 градуса фурна и се пекат до зачервяване.
3
Воловани 3
При печенето формите се надигат и се получават кошнички. Докато са още топли, кръгчето се притиска с пръст към основата, за да се получи добре оформена кошничка.
4
Воловани 4
Сушените гъби се заливат с вода и се оставят да престоят. Маслото за плънката се разтопява, сипва се брашното и се запържва, като се бърка, за да не се получат бучки.
5
Воловани 5
Запърженото брашно се разрежда с малко от водата, в която са накиснати сушените гъби.
6
Воловани 6
Разбърква се, прибавят се гъбите и плънката се бърка на котлона до кулинарна готовност.
7
Воловани 7
Волованите се пълнят с готовата плънка.
8
Воловани 8
Отгоре плънката се поръсва с настърган кашкавал и волованите са готови за сервиране. Консумират се студени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: