Вкусни балансирани тиганици от просо, чиа и овесени трици

Чудесен заместител на бял хляб за закуска, обяд или вечеря
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.10.2017
Вкусни балансирани тиганици от просо, чиа и овесени трици
Вкусни балансирани тиганици от просо, чиа и овесени трици
Вкусни балансирани тиганици от просо, чиа и овесени трици
Вкусни балансирани тиганици от просо, чиа и овесени трици
 
Необходими продукти:
75 г просо
1 с. л. семена от чиа
1 с. л. ленено масло
1/2 ч. л. морска сол
3 скилидки чесън
25 г праз
3 с. л. овесени трици
1 яйце
1 1/2 с. л. кисело мляко
100 мл вода
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
В мелница смиламе просото, семената от чиа, лененото масло и морската сол.
2
Нарязваме на ситно чесъна и праза.
3
В купа омесваме с ръка (или с миксер) смлените семена, овесените трици, яйцето, киселото мляко, наситнените чесън и праз, червения пипер и водата, до получаване на гъста смес.
4
В загрят тиган с незалепващо покритие, със силиконова шпатула слагаме топчета от сместа и ги разстиламе.
5
Печем по 2-3 минути от всяка страна, до зачервяване.

6
Накрая поръсваме изпечените тиганици с чубрица.


Съвет:
Към сместа може да добавите нарязана шунка, пилешко филе или някакъв протеин на прах, за да балансирате тиганиците в съотношенията въглехидрати и протеин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: