Вкусен постен лучник

Невероятно вкусен
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 20.01.2017
Вкусен постен лучник
Вкусен постен лучник
 
Необходими продукти:
за тестото:
800 г брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 1/2 ч. ч. вода
50 мл олио

за плънката:
4 големи глави лук
50 мл олио
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. сол
200 мл вода
1 с. л. сушени зеленчуци
1 с. л. червен пипер
1 с. л. галета


Начин на приготвяне:
1
В дълбока купа пресяваме брашното. Към брашното прибавяме содата бикарбонат, солта и захарта. Разбъркваме всички сухи съставки.
2
При сухите съставки постепенно добавяме олиото, а след това и водата. Замесваме меко тесто, което ще изпълнява ролята на двете основи на лучника.
3
Лукът се нарязва на шайби и заедно с олиото, водата и солта се оставя на котлона, в похлупен тиган, докато започне да се задушава. Когато леко омекне, към него се добавя доматеното пюре и се разбърква добре. След това отново похлупваме тигана и оставяме лука, да омекне напълно.
4
Дърпаме съда от котлона и добавяме червения пипер. Разбърква се добре и се добавя галетата.
5
Тестото разделяме на две части, като едната трябва да бъде малко по-голяма от другата. По-голямата част разточваме на голям кръг (около 2-3 см по-голям от тавата, в която ще се пече). Прехвърляме получения голям кръг в предварително намаслената тава, като притискаме тестото по стените на съда.
6
Изсипваме готовата плънка върху голямата основа на лучника. Разточваме и малката част от тестото – отново в кръгла форма, но без да е по-голяма от тавата. Получената малка основа поставяме върху плънката.


7
Стърчащите краища, останали от голямата основа, притискаме леко навътре (към центъра на лучника). По желание намазваме лицевата част на лучника.


8
Лучникът се пече около 30-35 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. По желание се обръща в поднос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: