Витело тонато

Студено аржентинско предястие от телешко месо и сос
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2011
Витело тонато
 
Необходими продукти:
за вителото:
600 г телешко бонфиле
1 глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
3–4 зърна бахар
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол и смлян черен пипер на вкус

за соса:
3 жълтъка
20 г горчица
10 г каперси
70 г риба тон от консерва
10 г аншоа
50 г майонеза
200 мл олио
1/2 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Витело тонато

Телешкото бонфиле се разтваря с нож, изтънява се и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Витело тонато 2

След това се навива на стегнато руло и се завива във фолио за свежо съхранение.


3
Витело тонато 3

Слага се в тенджера и се залива с вода. Добавят се моркова и лука, нарязани наедро, бахара, дафиновия лист и чесъна.


4
Витело тонато 4

Вари се 1–2 два часа, след това се оставя да се охлади. Фолиото се отстранява и месото се нарязва на тънки филии.


5
Витело тонато 5

Жълтъците се разбиват заедно с горчицата и след това на тънка струйка се налива олиото, като се разбива непрекъснато с бъркалка.


6
Витело тонато 6

Прибавят се лимоновият сок и майонезата. Каперсите, рибата тон и аншоата се нарязват наситно и също се добавят.


7
Витело тонато 7

Месото се подрежда в чиния, като парчетата се застъпват.


8
Витело тонато 8

Отгоре се залива със соса. Предястието се поднася охладено.


 


Съвет: Ако ви остане от соса, може да го използвате и за други ястия. Много добре се съчетава и със свинско и пилешко месо.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
мноооооооооооооооооооогооооооооооооооооооо вкккккуууууусссссннннооооо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: