Вита баница с пресен лук, лапад и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2010
Вита баница с пресен лук, лапад и сирене
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500 г)
150 г пресен лук
150 г лапад
150 г краве масло
3 яйца
300 г краве сирене
150 г кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
50 г маргарин за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Лукът се почиства, измива се и се реже на колелца. Запържва се за 3–4 минути в 50 г от маслото, като към него се добавя измитият и нарязан лапад да се задуши за 1–2 минути.
2
След като се дръпне от огъня, се оставя да изстине и се добавя към разбитите яйца, смесени със сиренето, киселото мляко и содата.
3
Корите се отделят внимателно, останалото масло се разтопява и с помощта на лъжица фино се намазва първата кора. След това отново с лъжица се нанася от сместа и се разнася в права линия до края на кората. Завива се стегнато руло.
4
По същия начин се приготвят и останалите кори, като в намазнената с маргарина тава се оформят навита баница. Ако е останало масло, баницата се намазва отгоре.
5
Пече се около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Тавата трябва да е кръгла, за да се оформи истинска вита баница.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2020
Страхотна рецепта! Стана много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Много вкусна!
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
това още утре ще го пробвам,мисля,че ще естрахотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: