Вишнево домашно сорбе

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Вишнево домашно сорбе
 
Необходими продукти:
600 г вишни
250 г захар
4 лайма
7–8 листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Захарта се кипва в 600 мл вода и се вари около 15 минути на умерен огън. Добавят се намачканите и почистените от костилките вишни, сокът и корите от лаймовете и намачканият босилек.
2
Всичко се вари около 20 минути на умерен огън, за да се сгъсти. Прецежда се през цедка, сипва се във форма по желание и се оставя във фризер около 2–3 часа да се замрази. Когато започне да се образуват кристали, се изважда и се разбърква, за да стане гладка смес. Оставя се, докато се сгъсти така, че да се оформя с лъжица.
3
Изважда се и се поднася в малки чашки по 50 мл. Може да се сервира в изстискани половинки от лайм или други издълбани плодове и т.н.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: