Винена супа от Золотурн

Приготвена по швейцарска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки тръбни кости
400 г бутертесто
250 мл бяло вино „Ризлинг“
150 мл животинска сметана
5 жълтъка
2 стръка праз
2 моркова
1/4 връзка див лук
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Винена супа от Золотурн
Телешките кости се варят около 1 час и 40 минути, на слаб огън, в 2 л вода, заедно с нарязани наедро 1 морков и 1 стрък праз, като се отпенва.
2
Винена супа от Золотурн 2
Готовият бульон се прецежда през марля. Останалите праз и морков се почистват и се режат на кубчета. Брашното се запържва в сгорещеното масло.
3
Винена супа от Золотурн 3
Наливат се виното и около 1,5 л от бульона. Слагат се морковите и празът, и се готви около 15 минути, докато омекнат.
4
Винена супа от Золотурн 4
Три жълтъка се разбиват със сметаната и се разбъркват с наситнения див лук.
5
Винена супа от Золотурн 5
Застройката се темперира с част от бульона и се сипва в тенджерата.
6
Винена супа от Золотурн 6
Супата се овкусява със сол и черен пипер и се разпределя в огнеупорни купички.
7
Винена супа от Золотурн 7
Бутертестото се разточва и от него се изрязват кръгове с диаметър, малко по-голям от този на купите.
8
Винена супа от Золотурн 8
Мажат се с останалите разбити жълтъци и с тях се покриват купите – с намазаната страна надолу, за да се залепят.
9
Винена супа от Золотурн 9
Отгоре също се мажат с жълтъци.
10
Винена супа от Золотурн 10
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 10 минути.
11
Винена супа от Золотурн 11
Сервира се веднага.

Съвет:
Останалият бульон замразете и използвайте за други ястия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: