Винен кебап с пилешко и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г пилешко месо
50 г обезкостени зелени маслини
50 г обезкостени черни маслини
1 глава лук
5 с. л. олио
4-5 с. л. бяло вино
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 кг картофи
200 мл прясно мляко
50 г синьо сирене
2 глави лук
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Винен кебап с пилешко и маслини
Лукът се нарязва надребно, месото – на кубчета.
2
Винен кебап с пилешко и маслини 2
Олиото се загрява и в него за 1 минута се запържва лукът. След това се изсипват късчетата месо и се запържват, като се разбъркват непрекъснато.
3
Винен кебап с пилешко и маслини 3
След 4-5 минути се поръсва с червен пипер, налива се бялото вино и месото се задушава, докато бульонът почти се изпари.
4
Винен кебап с пилешко и маслини 4
Сипва се доматеното пюре, добавят се наситнените маслини, поръсва се брашното. Разбърква се добре и се налива гореща вода, колкото да покрие месото. Ври 10 минути, след което се подправя с чубрица и сол.
5
Винен кебап с пилешко и маслини 5
Картофите се сваряват с обелките. След това се белят, слагат се в купа и се намачкват.
6
Винен кебап с пилешко и маслини 6
Сиренето се намачква, в него постепенно се налива загрятото прясно мляко и се бърка, докато стане кашичка. Сместа се налива в картофите и мачкането продължава.
7
Винен кебап с пилешко и маслини 7
Лукът се нарязва на шайби и се изпича от двете страни на грил тиган. След като се охлади, се нарязва надребно и се изсипва в пюрето. Подправя се с черен пипер и сол и се разбърква добре.

8
Винен кебап с пилешко и маслини 8
От гарнитурата се оформя полусфера и се поставя в средата на подходяща чиния. Отстрани се сипва виненият кебап и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
Страхотно ястие и е лесно за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: