Винен кебап с бял ориз

Източник: Десислава А.
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.10.2016
Винен кебап с бял ориз
 
Необходими продукти:
700 г свинско месо
2 глави лук
1 стрък праз (бялата част)
2 ч. л. червен пипер
3 с. л. доматено пюре
10 зърна черен пипер
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
2-3 с. л. брашно
2 ч. л. захар
200 мл червено вино
зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Измийте и подсушете месото. Нарежете го на хапки, овкусете го със сол и черен пипер и го оставете в хладилник, докато приготвите останалите продукти.
2
Нарежете лука наситно, а праза - на тънки филийки.
3
В голяма тенджера загрейте 4-5 с. л. зехтин. Сложете месото и го запържете, докато остане на мазнина, като бъркате често.
4
Добавете двата вида лук и пържете, докато омекнат добре и започнат да се карамелизират. Идеята е, след това двата вида лук почти да се разтопят в соса.
5
Налейте виното и вода, колкото да покрие месото. Сложете подправките и дафиновия лист и похлупете. Гответе около 10 минути, на средно силен огън, като разбърквате периодично.
6
Сипете доматеното пюре и захарта, разбъркайте и добавете размитото в малко вода брашно. Количеството на брашното зависи от гъстотата на соса, която желаете да постигнете. Налейте още малко вода и гответе още около 10 минути.
7
Поднесете ястието върху канапе от сварен бял ориз, овкусен само с малко сол, масло и част от соса.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2022
Здравейте! А червеният пипер за какво е?
13.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2022
Много добре се получи!
12.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2021
Стана разкошен, само дето си запържих част от двата лука и сложих на ориза. Получи се чудесно!
11.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2020
Чудесна
10.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2020
Много добре се получи, вместо праз сложих моркови. И още една лъжичка захар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: