Винен кебап по славитрифоновски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2005
Винен кебап по славитрифоновски
 
Необходими продукти:
600-700 г свинско контра филе
200-300 мл червено вино
4 глави лук
4 скилидки чесън
2 зелени чушки
2 моркова
2 домата
1 резен целина (20 г)
4 с. л. зехтин
2 с. л. брашно
черен пипер, чубрица, самардала и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Винен кебап по славитрифоновски
Месото се нарязва на филии. Посоляват се, поръсват се с чубрица, самардала и черен пипер и се начукват.
2
Винен кебап по славитрифоновски 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загретия зехтин. Поръсва се със сол и черен пипер и когато стане златист, се изважда. В същия съд се запържва месото, като се налива още малко зехтин. Щом месото се запечата, се полива с половината червено вино.
3
Винен кебап по славитрифоновски 3
Готовите пържоли се нареждат в йенска тава, поливат се с мазнината от тигана, покриват се с алуминиево фолио и се оставят да се задушат.
4
Винен кебап по славитрифоновски 4
Морковите се нарязват на кубчета, чушките, чесънът и целината – на малки парчета, доматите – на шайби. Брашното се размива с 1 к. ч. вода.
5
Винен кебап по славитрифоновски 5
Запърженият лук се разпределя около пържолите, изсипват се нарязаните моркови, чушки, чесън и целина и се заливат с размитото брашно.
6
Винен кебап по славитрифоновски 6
Налива се останалото червено вино, нареждат се нарязаните домати, поръсва се с черен пипер и сол. Тавата отново се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 30-40 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: