Виенски шоколадов сладкиш

Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2003
Виенски шоколадов сладкиш
 
Необходими продукти:
350 г брашно
250 г краве масло (маргарин)
5 с. л. пудра захар
2-3 с. л. сладкарска сметана
1 ванилия
6 яйца
10-12 с. л. захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 шоколад
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Виенски шоколадов сладкиш
Тестото се приготвя, като в купа се смесват брашното, пудрата захар, студеното масло и ванилията, разбърква се и се добавя сметаната. Бърка се бързо и енергично до смесването на продуктите. Покрива се с фолио и се поставя в хладилника за 40 минути, докато стегне маслото.
2
Виенски шоколадов сладкиш 2
Тестото се разделя на две. Едната от топките се прибира в хладилника, а другата се разточва на тънка кора във формата на тавата за печене. Кората се прехвърля в намаслена и набрашнена тава и се пече при температура 200 градуса 15-20 минути, но без да се зачервява.
3
Виенски шоколадов сладкиш 3
Жълтъците за плънката се отделят от белтъците и се разбиват със 7-8 с. л. от захарта. С блендер заедно се разбиват ореховите ядки и шоколадът. Пресипват се в яйчената смес, добавя се ванилията и се разбърква с лъжица.
4
Виенски шоколадов сладкиш 4
Белтъците се разбиват с миксер на сняг, към тях се прибавя останалата захар и отново се разбива, докато захарта се разтвори. Прибавят се към готовата вече жълтъчна смес и внимателно се разбърква.
5
Виенски шоколадов сладкиш 5
Плънката се изсипва върху позапечената кора, след което се разточва втората кора и с нея се покрива плънката. Сладкишът се пече около 40-50 минути при температура 180 градуса и се сервира поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: