Виенски шницели

ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.03.2015
Виенски шницели
 
Необходими продукти:
телешко бонфиле
2-3 яйца
брашно
галета
олио
50 г краве масло
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бонфилето се нарязва на парчета, дебели около 3 пръста, които се слагат между 2 листа прозрачно фолио и се начукват много натънко. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Яйцата се разбиват в чиния. Във друга чиния се слага брашно и в трета - галета.
3
Месото се потапя първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържи се в загрято олио по 2-3 минути от всяка страна.
4
От маслото се оформят малки топчета, овалват се в наситнения копър и се закрепват на клечки за зъби. Клечките за зъби се забождат в шницелите и шницелите се сервират. При консумация, маслото с копъра се разнася по целия шницел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: