Виенска картофена супа с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2003
Виенска картофена супа с гъби
 
Необходими продукти:
100 г заквасена сметана (кисело мляко)
100-200 г печурки
50 г краве масло
4 картофа
1 морков
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
3 зърна кардамон
1 щипка майорана
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Виенска картофена супа с гъби
Картофите, лукът и морковът се нарязват на едри кубчета. Поставят се в тенджера, заливат се с вода, подправят се със сол и зърна кардамон и се варят до готовност.
2
Виенска картофена супа с гъби 2
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в маслото на силен огън до зачервяване. След това се разреждат с част от бульона на супата.
3
Виенска картофена супа с гъби 3
Когато зеленчуците омекнат, зърната кардамон се изваждат и зеленчуците се пасират. В тенджерата се прибавят кубчетата бульон и супата се кипва още веднъж.
4
Виенска картофена супа с гъби 4
В супата се прибавят запържените гъби, слага се заквасената сметана и се разбърква. Накрая се подправя с майорана и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: