Вермичели с песто от тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2003
Вермичели с песто от тиквички
 
Необходими продукти:
1 пакет вермичели (спагети)
3 тиквички
1 1/2 к. ч. зехтин
100 г орехови ядки
2–3 скилидки чесън
2–3 стръка копър
2–3 стръка магданоз
10–15 листа босилек
сирене "Пармезан" за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Вермичели с песто от тиквички
Тиквичките се обелват, измиват се и се разполовяват. Сваряват се за не повече от минута в подсолена вода, изваждат се и се поставят в купа със студена вода, за да се охладят, след което се подсушават.
2
Вермичели с песто от тиквички 2
Вермичелите се сваряват в кипналата подсолена вода, където са варени тиквичките.
3
Вермичели с песто от тиквички 3
Орехите се счукват в хаванче и заедно със сварените тиквички, накълцаните скилидки чесън, солта, магданоза и босилека се смилат в кухненски робот или блендер. Постепенно към тях се налива зехтинът и се бърка до пълното хомогенизиране на соса.
4
Вермичели с песто от тиквички 4
Горещите вермичели се заливат със соса, поръсват се със сиренето и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: