Великденски сладки

Весели сладки за големия християнски празник
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2011
Великденски сладки
 
Необходими продукти:
125 г краве масло
120 г пудра захар
1 яйце
200 г брашно
50 г пшеничено нишесте
1/2 ч. л. бакпулвер
2 щипки тонка бобче
портокалова или лимонова кора на вкус

за белтъчната глазура:
1 белтък
50 г пудра захар
3-4 капки лимонов сок
20 мл гренадин


Начин на приготвяне:
1
Великденски сладки

Маслото (размекнато), захарта и яйцето се смесват и се разбиват. Добавят се брашното, нишестето, бакпулверът, тонка бобчето и настъргана портокалова кора. Замесва се тесто и се оставя в хладилник да почине 1 час.

 


2
Великденски сладки 2
Тестото се разточва на тънка кора върху хартия за печене.
3
Великденски сладки 3
От него се изрязват форми по желание, които се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20–30 минути, докато се зачервят.
4
Великденски сладки 4

Белтъчната глазура се приготвя като белтъкът се разбива леко на пяна с телена бъркалка. Към него се добавят пудрата захар, няколко капки лимонов сок и гренадинът. Разбърква се добре. Изпечените сладки се оставят да се охладят и се украсяват с белтъчната глазура с помощта на шприц.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Подправка, която се използва в сладкарството и има аромат на горчиви бадеми и ванилия. Слага се в малки количества.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
какво е тонка бобче
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: