Великденска агнешка супа топчета

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2003
Великденска агнешка супа топчета
 
Необходими продукти:
200-250 г агнешка обезкостена плешка
1 прясна зелена чушка
1 стрък пресен лук
1 белтък
1 ч. л. сол
1 ч. л. сух джоджен
1/2 ч. л. сухо калоферче
200-300 г спанак
70 г ориз
1 ч. ч. замразен грах
3 стръка пресен лук
2 пресни зелени чушки
стъблата и корените от 1 връзка магданоз
6 с. л. олио
1 с. л. брашно
2-3 с. л. кисело мляко
1 жълтък
1/2 ч. л. сухо калоферче
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Великденска агнешка супа топчета
Месото се нарязва на еднакви по големина кубчета, чушката и лукът – наситно. Слагат се в кухненски робот и се смилат. Прибавят се белтъкът и подправките и се омесва. От приготвената кайма се оформят топчета.
2
Великденска агнешка супа топчета 2
Лукът се нарязва на колелца, чушките – на малки кубчета, дръжките от магданоза – наситно. Изсипват се в тенджера с около 2 л студена вода, налива се олиото и след като водата кипне, се варят 10 минути.
3
Великденска агнешка супа топчета 3
Прибавят се нарязаният надребно спанак, почистеният и измит ориз и готовите топчета. Чорбата се оставя да поври около 10 минути, като 2-3 минути преди да се свали от огъня, се добавя замразеният грах.
4
Великденска агнешка супа топчета 4
Брашното се запича в сух тиган и когато покафенее, се прибавят киселото мляко, жълтъкът и подправките, като се бърка непрекъснато. След като кипне, се разрежда с 1-2 черпака от чорбата и застройката се налива в супата на тънка струйка, като се бърка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: