Вегетарианско суши с киноа

Източник: Лагароне
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
160 г трицветна киноа Lagarone
350 мл вода
1 с. л. паста „Мисо“
3 с. л. оризов оцет
3 листа нори

за пълнежа:
1/2 авокадо
1/2 червена чушка
1/2 краставица
1/2 морков
микс от зелени салати

за сервиране:
маринован джинджифил
соев сос
чили на люспи


Начин на приготвяне:
1
В тенджера налейте водата, добавете трицветната киноа Lagarone и пастата „Мисо“ и кипнете. След като заври, намалете котлона и варете 15 минути.
2
Свалете съда от котлона и оставете 10 минути под капак. Прехвърлете сварената киноа в купа и овкусете с оризовия оцет.
3
През това време нарежете моркова, чушката и краставицата на тънки ивички, авокадото – на филийки и измийте салатите.
4
Върху рогозка за суши поставете лист нори, покрийте на 2/3 с киноа и притиснете добре с мокри пръсти.
5
В единия край сложете пласт зелена салата, добавете пръчици чушка, морков и краставица и сложете 3 резенчета авокадо. Внимателно завийте на руло и притиснете добре.
6
С мокър нож нарежете на 6–8 парчета и сервирайте със соев сос и маринован джинджифил, а по желание – и с чили на люспи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: