Вегетарианско печено

Рецепта от книга на Теодора Пейкова
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2012
Вегетарианско печено
 
Необходими продукти:
500 г картофи
2 моркова
6 яйца
100 г биволски кашкавал
100 г галета
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Вегетарианско печено

Картофите и морковите се обелват, сваряват се и се пюрират.

 


2
Вегетарианско печено 2

Овкусяват се със сол и черен пипер и се добавят наситнения магданоз, настъргания кашкавал и 4 яйца. Разбърква се добре.

 


3
Вегетарианско печено 3

Форма за терин се намазва със масло и се поръсва с част от галетата. Сипва се половината пюре и се слагат останалите яйца, предварително сварени и обелени.

 

 


4
Вегетарианско печено 4

Слага се другата част от пюрето и се посипва с останалата галета. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто-кафяв цвят (около 30 минути).

 


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Ето и снимка
6.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Направиг го във формичко за мъфини. Стана страхотно!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2016
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
:) Мерси, Илияна! Ако имаш пак някакви въпроси, не се притеснявай да питаш.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мерси за съвета, явно в бързината не се постарах достатъчно с поръсването с галета. Днес си направих и Вашия славянски гювеч и с баща ми доста го одобрихме-стана чудесен, но добавихме и свинско месо. Предаването Ве е страхотна и съм Ви запалена фенкал
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: