Вегетариански буритос

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Вегетариански буритос
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
3 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
2–3 щипки захар
3 с. л. олио
150 г червен фасул
1 зелена салата
1 връзка репички
250 г стерилизирани домати
1 глава лук
3 скилидки чесън
3–4 с. л. олио
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. джинджифил
бял пипер на вкус
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Вегетариански буритос
Брашното се пресява, добавят се бакпулверът, солта и захарта, разбърква се и се сипва олиото. Размесва се и се налива 1 ч. ч. вода. Щом се захване тестото, се меси на ръка 5–10 минути. Трябва да се получи леко лепкаво и еластично тесто, което се покрива и се оставя да престои 10 минути на стайна температура.
2
Вегетариански буритос 2
Фасулът се сварява и се изцежда.
3
Вегетариански буритос 3
Лукът се реже надребно, запържва се до златисто, прибавя се чесънът и се поръсва с кимиона и джинджифила.
4
Вегетариански буритос 4
Фасулът се изсипва в запържения лук и се подправя със солта. Доматите се смилат и се овкусяват с ригана, малко сол и бял пипер.
5
Вегетариански буритос 5
Зелената салата се реже на тънки ивици, а репичките и маслините – на филийки и се поставят в купа. Добавя се доматената салца и се разбърква.
6
Вегетариански буритос 6
Тестото се разделя на четири части и всяка от тях се разточва в кръгла форма. Пекат се в леко намазнен тиган. Когато са готови, се покриват с фолио и кърпа, след което във всяко се поставя по малко от фасула и салатата и се навива на руло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2023
Моите се получиха много вкусно. Добавих и Гюбек кашкавал, и допълниха всичко останало превъзходно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: