Вегетариански БЛТ сандвич

Представяме ви прочутия сандвич БЛТ (или бекон, маруля и домати) във веган вариант – патладжанът замества бекона, а вместо масло използваме крем от авокадо.
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за патладжанения бекон:
2 патладжана (тънки)
50 мл светъл соев сос
50 мл зехтин
2 ч. л. мед
1 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

за сандвича:
8 филии хляб
4 листа салата „Айсберг“
1 скилидка чесън
1 розов домат
1 авокадо
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Вегетариански БЛТ сандвич
Патладжаните се режат на филийки, посоляват се и се оставят за 15 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се и се подсушават добре.
2
Вегетариански БЛТ сандвич 2
Соевият сос се разбърква със зехтина, меда, пушения червен пипер, сухия чесън, сол и черен пипер на вкус.
3
Вегетариански БЛТ сандвич 3
Патладжаните се намазват със сместа, прехвърлят се в тави, застлани с хартия за печене и се пекат около 10 минути в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор. След това се обръщат и се пекат още 8 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.
4
Вегетариански БЛТ сандвич 4
Авокадото се обелва и се намачква с вилица, разбърква се със стрития на паста чесън и се посолява.
5
Вегетариански БЛТ сандвич 5
Хлябът и доматът се режат на филийки.
6
Вегетариански БЛТ сандвич 6
Хлябът се маже с крема от авокадо, между две филийки се поставят домат, патладжан и листо салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: