Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2005
Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки
 
Необходими продукти:
1 буркан стерилизиран зелен фасул
250 г пресни печурки
3 скилидки чесън
4 стръка магданоз
4 стръка копър
1 кубче зеленчуков бульон
4 с. л. олио
1 с. л. брашно
3 глави лук
200 г кисело мляко
1/2 ч. ч. ориз
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки
Чесънът се наситнява. Печурките се нарязват на филийки. Запържват се за 2-3 минути в предварително загрятото олио. Изсипва се брашното и се разбърква.
2
Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки 2
Добавя се зеленият фасул заедно с течността му. Стрива се бульонът, налива се 1 кафена чаша гореща вода. Къкри 15 минути на тих огън.
3
Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки 3
Оризът се поставя в купата на блендера и се смила фино за 5-6 минути. След това се пресява в купа, добавят се грисът и брашното, солта и черният пипер. Разбърква се.
4
Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки 4
Лукът се нарязва на еднакви по големина колелца. Лучените кръгчета се потопяват в киселото мляко, след това се овалват в сухата смес. Пържат се в обилно количество олио 1-2 минути.
5
Вегетарианска яхния от зелен фасул и печурки 5
Яхнията се поръсва с наситнени копър и магданоз. Върху всяка порция се поставят по няколко кръгчета паниран лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: