Вегетарианска шкембе чорба от кладница

Лора и Стоян готвят с Димитър Димитров от с. Сусам, Хасковско
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2011
Вегетарианска шкембе чорба от кладница
 
Необходими продукти:
1/2 кг гъби кладница
60 г краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

за овкусяване:
5–6 скилидки чесън
100 мл оцет


Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска шкембе чорба от кладница

Гъбите се нарязват на парчета като за шкембе. Задушават се в маслото и в собствения си сос, под капак. След това капакът се маха и се оставя водата да се изпари и гъбите да се запържат.


2
Вегетарианска шкембе чорба от кладница 2

Слага се брашното, разбърква се и се наливат около 800 мл вода. Когато кипне се налива прясното млякото. Овкусява се със сол и черен пипер.


3
Вегетарианска шкембе чорба от кладница 3

Супата ври още малко и се сваля от огъня. Чесънът се намачква и се смесва с оцета. Шкембето се сервира топло с чесновата подправка.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2021
Много вкусна супичка!
7.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2020
Вкусно
6.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2020
Любима
5.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2019
Вкусно и лесно.
4.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: