Вегетарианска мусака

Рецепта от книгата "Как да се храним: При сърдечно-съдови заболявания"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2008
Вегетарианска мусака
 
Необходими продукти:
600 г картофи
240 г домати
160 г зелен фасул
80 г моркови
80 г целина
20 г ориз
12 г магданоз
4 г сол
60 мл олио
160 г прясно мляко
20 г брашно
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска мусака
Картофите се нарязват и се задушават в малко олио и вода.
2
Вегетарианска мусака 2
Добавят се нарязаните надребно моркови, целина и зелен фасул.
3
Вегетарианска мусака 3
Оризът се сварява почти до готовност.
4
Вегетарианска мусака 4
Задушените зеленчуци се прехвърлят в дълбока тава за печене.
5
Вегетарианска мусака 5
Върху тях се разстила вареният ориз.
6
Вегетарианска мусака 6
Отгоре се слагат нарязаните на шайби домати и се посолява.
7
Вегетарианска мусака 7
Яйцата за заливката се смесват с прясното мляко и брашното и се изливат върху мусаката. Запича се във фурна и се поднася с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: