Вегански тиквен чийзкейк

Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.10.2017
Вегански тиквен чийзкейк
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г кашу
150 г бадеми (или орехи)
100 г фурми (нарязани)
2 с. л. кокосово масло
1 ч. л. есенция ванилия
2 с. л. сурово био какао

за крема:
300 г печена тиква сорт „Цигулка“ (или сладък картоф)
150 г сурово кашу (предварително изкиснато)
150 г кокосово масло
80-100 мл кленов сироп (или агаве)
50 г фурми (нарязани)
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил на прах (по желание)
1/2 ч. л. индийско орехче (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Смелете всички продукти за блата в блендер (или в кухненски робот), докато станат на трохи. Разпределете
сместа в тавичка за сладкиши, върху пергаментова хартия, като притискате добре. Оставете в хладилник, да стегне.
2
Смелете продуктите за крема в блендер, до получаване на кремообразна смес (за около 5-6 минути, в зависимост от мощността на блендера ви). Разпределете крема върху основата. Покрийте с прозрачно фолио и оставете чийзкейка за няколко часа в хладилника или за 30 минути във фризер.


Съвети:
Може да замените фурмите със сушени сини сливи или със сушени смокини.

Ако не разполагате с 5 часа за накисване на кашуто, го залейте с вряла вода и го оставете да престои 5 минути.

Преди да нарежете чийзкейка може да го гарнирате с карамелизирани орехи и кокосов крем. Слагате една шепа орехи в предварително загрят сух тиган. Щом ядките започнат да променят цвета си, добавете 2 с. л. кленов сироп и намалете силата на огъня, като разбърквате постоянно.

За тази рецепта е необходим блендер или кухненски робот.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: