Вегански десерт

Без брашно, без захар и без готвене
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за фъча:
4 бр. авокадо
1 щипка сол
2 с. л. бадемово мляко
1 ванилия
6 с. л. кленов сироп
2 ч. л. стевия на прах
60 г натурално какао

за сладоледа:
130 г фъстъчено масло
100 мл кокосово мляко
1 ванилия
1 банан
35 г кокосови стърготини
3 ч. л. стевия на прах

за ганаша:
200 г кокосово масло
60 г натурално какао
80 мл кленов сироп


Начин на приготвяне:
1
Вегански десерт
Сладоледът се приготвя като в блендер се пюрират бананът, фъстъченото масло, кокосовото мляко, кокосовите стърготини, ванилията и стевията.
2
Вегански десерт 2
За ганаша, също в блендер, се пюрират кокосовото масло, какаото и кленовият сироп.
3
Вегански десерт 3
Разпределя се в силиконови форми за мъфини и се оставя за 2–3 минути във фризера.
4
Вегански десерт 4
Сладоледът се сипва върху ганаша и формите отново се слагат във фризер за 5 минути, да стегнат.
5
Вегански десерт 5
Фъчът се приготвя като в блендер се смилат какаото, млякото, солта, обеленото и нарязано авокадо, кленовият сироп, стевията и ванилията.
6
Вегански десерт 6
Разпределя се най-отгоре във формите и се прибира във фризер за 1 час, да стегне. След това се сервира.




Съвет:
Преди консумация оставете 5–10 минути на стайна температура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Анди, кокосовото масло може да се замени с какаово масло.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Здравейте , искам да попитам кокосовото масло може ли да се замести с друго?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: