Веган торта

Вкусна малинова торта
Източник: Galina Valentinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.08.2017
Веган торта
Веган торта
Веган торта
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г бадеми
100 г фурми
2 с. л. какаово масло
1 ч. л. канела

за крема:
350 г кашу - накиснато за мин. 3 часа
1 ч. ч. малини
1/2 ч. ч. кокосова захар
3 с. л. кокосово масло
1 ч. л. ванилия

за заливката:
50 г какао
5 с. л. кокосово масло
1 с. л. кокосова захар
1 щипка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Блатът се приготвя като бадемите се слагат в блендер и се смилат за около 3 минути. Фурмите се накисват за 20 минути в хладка вода и се обелват от люспите. Фурмите, канелата и предварително разтопеното какаово масло се добавят в блендера към бадемите и се разбъркват, до получаване на еднородна смес, която се разстила на пласт с дебелина от около 1 см.
2
Кашуто за крема се накисва в хладка вода за минимум 3 часа. Всички продукти, необходими за крема се пасират до получаване на хомогенна пухкава смес. Кремът се нанася върху основата и се оставя във фризер за около 1-2 часа, за да стегне.
3
Кокосовото масло за заливката се разтопява. Добавят се какаото, кокосовата захар и ванилията. Бърка се, докато се получи гладка смес. Оставя се да изстине и след това се излива върху замразената торта. Прибира се във фризер за около 1 час, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: