Веган ризото с гъби и грах

Здравословно ястие
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 16.02.2016
Веган ризото с гъби и грах
 
Необходими продукти:
1/4 ч. ч. кашу
1 ч. ч. лук
2 1/2 ч. ч. печурки
1/4 ч. л. черен пипер (прясно смлян)
1 ч. ч. грах (пресен или замразен)
6 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. ч. кафяв ориз
2 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. ябълков оцет
сол


Начин на приготвяне:
1
Сложете кашуто в малка купа и го залейте с 1 ч. ч. вода. Оставете го да се накисне за 30 минути.
2
В голям тиган (с капак) изсипете наситнения лук и 1/4 ч. ч. вода. Похлупете и гответе на силен огън в продължение на 5 минути.
3
Прибавете почистените и нарязани гъби и черния пипер и гответе на умерен огън, без капак, докато гъбите омекнат (около 8-10 минути).
4
Изсипете граха и гответе 5 минути, като добавите вода (1–2 с. л.), ако е необходимо, за да не залепват зеленчуците. Свалете съда от котлона и оставете настрана.
5
В тенджера сипете зеленчуковия бульон, ориза, чесъна и мащерката. Оставете да заври на силен огън. Намалете силата на огъня до средна степен, похлупете и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато оризът се свари (около 45 минути).
6
Сложете кашуто в блендер, заедно с водата, в която е било накиснато и пасирайте до гладка смес.
7
В тенджерата с ориза добавете сместа с гъби и грах, както и млякото от кашу, заедно с оцета и солта. Гответе без капак на средна температура, като разбърквате често, до готовност на ориза (добавете още вода, ако течността е напълно абсорбирана).
8
Свалете тенджерата от котлона. Похлупете и оставете така за 5 минути. Овкусете допълнително, ако се налага.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2018
Стана много вкусно. И аз не сложих кашу. Добавих балсамов оцет вместо ябълков.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Ммм много вкусно стана! Не сложих от кашуто, защото нямах и лука го запържих в малко олио, а не с вода. Иначе готвя кафяв ориз за пръв път и се борих около час с него
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: