Въздушни хлебчета с пекорино и пипер

Приготвят се лесно и са с уникален вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г брашно
5 яйца (размер L)
250 мл прясно мляко
120 г краве масло
200 г сирене „Пекорино“
2 стръка пресен лук
1 щипка захар
1 ч. л. пипер меланж
1 щипка сол
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Въздушни хлебчета с пекорино и пипер

В касерола се загряват млякото, солта, захарта и маслото.

 


2
Въздушни хлебчета с пекорино и пипер 2

Щом маслото се разтопи, се добавя брашното и се бърка докато се получи тестена топка.

 


3
Въздушни хлебчета с пекорино и пипер 3

Тестото се слага в купа и към него се сипва настърганото сирене пекорино. Разбива се с миксер, добавят се 4 от яйцата, едно по едно, като продължава да се разбива.

 


4
Въздушни хлебчета с пекорино и пипер 4

Овкусява се със счукания пипер меланж и нарязания пресен лук. Разбърква се.

 


5
Въздушни хлебчета с пекорино и пипер 5

От тестото с помощта на пош се оформят кръгчета, в две намазани със зехтин тави. Хлебчетата се намазват с разбито яйце.

 


6
Въздушни хлебчета с пекорино и пипер 6

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути, като фурната не се отваря през това време.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2024
От много години правя парено тесто с настърган в него някакъв тип кашкавал за закуска, противно на очакванията, се прави много бързо и винаги става добре. Изпробвах и тези, много са вкусни. Тънкостите за мен са да се изпекат добре, до загар, ако ги извадите бледи на цвят, спадат. Втората е да не съдържат влажно сирене, ако ще са „по нашенски“, да е с по-сух фино настърган кашкавал. И когато бързате, могат да се оформят и с обикновена лъжица, топвате я във вода или масло всеки път, също могат да се пипат отгоре с влажна ръка, ако трябва да се дооформи, например да се натисне връхчето.
11.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2019
Много вкусно!!
10.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2016
И аз ги направих с обикновено сирене. Много са въздушни и леки. Свършват за нула време.
9.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Ето и снимка:
8.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Аз също използвах пармезан. Получиха се хубави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


313 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: