Въздушен хляб с мека коричка

Вкусен млечен хляб, в който ще се влюбите
Източник: Офи
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 05.10.2021
Въздушен хляб с мека коричка
Въздушен хляб с мека коричка
Въздушен хляб с мека коричка
Въздушен хляб с мека коричка
 
Необходими продукти:
250 мл топло прясно мляко
2 с.л. заквасена сметана
50 г краве масло
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 пакетче суха мая (7 г)
500-520 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Маята и захарта се разтварят в топлото мляко и се оставят настрана, докато маята се активира.
2
В друга купа се пресява брашното, прави се кладенче и в него се поставят маслото (на стайна температура),солта, заквасената сметана и маята с прясното мляко. Замесва се меко тест, което се поставя в намаслена купа и се оставя на топло да втаса около час–час и половина.
3
Втасалото тесто се премесва леко и се оформя по желание. Поставя се във формата за печене, застлана с хартия за печене, правят се няколко разреза и отново се оставя да втаса за около 20-25 минути.
4
Преди да се сложи във фурната, се маже с малко прясно мляко и олио, за по-мека коричка. Пече се на 180 градуса 15 минути, или до готовност. Получава се много мек, пухкав и вкусен хляб.
5
След като се опече хлябът, се вади от формата върху решетъчна скаричка, за да не се овлажнява. Покрива се с кърпа и се оставя да изстине.


Съвет:
Никога не режете хляба топъл.

Съвет:
След като се опече хляба се вади от формата върху решетъчна скаричка за да не овлажнява покрива се с кърпа и се оставя да изстине.Никога не режете хляба топъл!Тоя път малко го изтървах отгоре ,но пак се получи мека и вкусна коричка. Да ви е сладко!
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: