Ватос с къри и рагу от аспержи

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2005
Ватос с къри и рагу от аспержи
 
Необходими продукти:
1 ватос
1 яйце
4 с. л. брашно
2 с. л. нишесте
1 с. л. жълта къри паста (къри на прах)
сокът от 1/2 лайм
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
500 г аспержи
5 чери домата
3 скилидки чесън
1/2 глава фенел
1 клонка розмарин
2-3 с. л. зехтин
200 мл заквасена сметана
1 с. л. бяло вино
сокът от 1/2 лайм


Начин на приготвяне:
1
Ватос с къри и рагу от аспержи
Рибата се почиства от вътрешностите, перките, гръдната кост, опашката, главата и кожата. Нарязва се на малки парчета. Поръсва се с черен пипер и сол.
2
Ватос с къри и рагу от аспержи 2
Брашното се смесва с нишестето и къри пастата. Налива се малко вода и се бърка, докато стане паста. Разбърква се с яйцето. Посолява се.
3
Ватос с къри и рагу от аспержи 3
Парчетата риба се панират в получената смес и се пържат на маслена баня. Щом се извадят, се поливат със сок от лайм.
4
Ватос с къри и рагу от аспержи 4
Долната част на аспержите се обелва, нарязват се на малки парчета. Фенелът се нарязва на ивици.
5
Ватос с къри и рагу от аспержи 5
Фенелът се запържва в предварително загретия зехтин, докато се зачерви. Добавят се нарязаните надребно аспержи и наситненият чесън. Пържи се 5 минути, като се разбърква.
6
Ватос с къри и рагу от аспержи 6
Наливат се бялото вино, сметаната, лимоновият сок. Ароматизира се с розмарин. Добавят се нарязаните на половинки чери домати. Рибата се сервира с рагуто от аспержи.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: