Вариация от сирене с плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Вариация от сирене с плодове
 
Необходими продукти:
100 г ябълки
100 г круши
200 мл бяло вино
40 г захар
1/2 авокадо
50 г кашу
3-4 листа пресен спанак
200 г козе сирене
мащерка и магданоз за декориране
2 с. л. брашно
1 яйце
4–5 с. л. галета
100 мл портокалов сок
1 ч. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Бялото вино се загрява със захарта до пълното й разтваряне. След като сместа заври, в нея се бланшират предварително почистените и оформени круши и ябълки. Изваждат се и след като виното изстине, отново се потапят в него и се оставят, за да не потъмнеят.
2
Авокадото се нарязва на кубчета, а кашуто се запича в сух тефлонов тиган за минута.
3
От сиренето се оформят две шайби, като едната трябва да бъде малко по-дебела от другата. По-тънката се панира последователно с брашно, яйце и галета, след което се изпържва от двете страни до златисто
4
Дресингът се приготвя, като портокаловият сок се редуцира на тих огън за малко, добавя се медът и когато сместа се сгъсти, се оттегля от огъня. Предварително измитият и подсушен спанак се поставя в чинията за сервиране. На кръст се подреждат парченцата ябълка и круша. В единия край се слагат двете шайби сирене, като панираната е отгоре. Поръсва се с авокадото и запеченото кашу и се полива с дресинга. Накрая се украсява със стрък мащерка или магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: