Вариация на торта "Сахер"

Източник: Тоска
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.08.2014
Вариация на торта \
 
Необходими продукти:
за тестото:
175 г черен шоколад
175 г краве масло
175 г кафява захар
7 яйца
100 г бяло брашно
50 г сурови бадеми
250 г сладко от праскови за слепване на блатовете

за шоколадовия ганаш:
175 г черен шоколад
100 мл. прясно мляко (домашно)
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разбива със захарта, добавя се един по един жълтъците до получаване на кремообразна смес. Шоколадът се разтопява на водна баня, охлажда се и се сипва по малко при непрекъснато бъркане.
2
Брашното се пресява и се смесва със смлените бадеми. Добавя се към горната смес. Бърка се с шпатула.
3
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Добавя се към горната смес лъжица, по лъжица. До получаване на гладка смес.
4
Изсипва се във форма, покрита с хартия и се пече в загрята фурна при 150 градус за около час.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2015
Стана от първият път
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
хм..ами...може ли малко повече подробности по завършването на тортата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: