Вареники с картофи и извара

Гост: Ирина Митрофанова, гл. редактор на "Русская газета"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2004
Вареники с картофи и извара
 
Необходими продукти:
500 г пресни картофи
1/2 стрък лук
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух копър
200 г извара
3 с. л. захар
1 яйце
1 ч. ч. вода
400 г брашно
заквасена сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Вареники с картофи и извара
Картофите се сваряват, намачкват се и се посоляват. Лукът се нарязва надребно, слага се при намачканите картофи и се подправя с черния пипер и сухия копър.
2
Вареники с картофи и извара 2
Изварата и захарта за сладката плънка се смесват.
3
Вареники с картофи и извара 3
Яйцето се разбива, като се сипват 1 ч. ч. вода и солта. Прибавя се брашното и се омесва добре, за да се получи твърдо тесто, разточва се на тънка кора. С пръстен се отрязват форми, в които се завива по малко от двете плънки. За да се слепнат по-добре, тестените форми се намокрят по края с малко вода.
4
Вареники с картофи и извара 4
Варят се около 5–10 минути в кипнала вода, докато варениките излязат на повърхността на водата. Изваждат се с решетъчна лъжица и се сервират със заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Най-любимите ми!! Рецептата е супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: