Варени гевреци

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2004
Варени гевреци
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 кубче прясна мая
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за намазване
1 ч. ч. захар за карамелизиране
1 к. ч. мед
100 г сусамово семе


Начин на приготвяне:
1
Варени гевреци
В купа се слагат маята, солта и захарта, сипва се 1/2 л вода и се добавя брашното. Бърка се около 10 минути, за да се поеме течността. Полученото тесто се оставя да втасва 30 минути.
2
Варени гевреци 2
Кипват се 3-4 л вода и в нея се слагат карамелизираната захар и медът.
3
Варени гевреци 3

От тестото се оформят рулца, които се намазват с олио и се овалват в сусам. От рулцата се правят кръгчета, слагат се във водата и след като изплуват от нея, се пекат 15 минути при температура 200 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Времето за печене при мен беше повече, но ги предпочитам по-препечени. А сусама сложих след като ги извадих от водата.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2015
И моите се получиха,изядоха се бързо,бързо!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Станаха чудесни! Много хубава рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
Варените гевреци не се ли овалват в сусам след като се извадят от водата ,непосредствено преди печене?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


298 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: