Ванилови кравайчета

Мекички, ухаещи на ванилия и топящи се в устата кравайчета
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.03.2019
Ванилови кравайчета
 
Необходими продукти:
150 г брашно
70 г нишесте - царевично, пшенично
70 г пудра захар
80 г смлени орехи
150 г краве масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)
200 г пудра захар + ванилия (за овалване)


Начин на приготвяне:
1
Пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи.
2
Отгоре нарязваме на маслото на кубчета и прибавяме жълтъците. Замесваме сместа, докато тестото стане гладко.
3
Оставяме тестото за една вечер или поне 3-4 часа в хладилника да стегне.
4
На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина кръгове, които правим на пръчици 6-7 см, с дебелина около 1 см и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С).
5
Печем върху застлана с хартия за печене тане, на 180 градуса до порозовяване. Още докато са горещи, ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия.

Съвет
Не ги препичайте, за да не се втвърдят.

Съвет:
Не ги препичайте, за да не се втвърдят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: