Ванилов сладкиш с праскови

Топящ се в устата сладкиш с праскови
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.10.2015
Ванилов сладкиш с праскови
Ванилов сладкиш с праскови
 
Необходими продукти:
125 г краве масло (меко)
1/2 ч. ч. захар
1 пакетче ванилова захар
2 яйца
1 щипка сол
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
3-4 праскови


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разбива със захарта с миксер.
2
След това, едно по едно, се прибавят яйцата, като се разбърква непрекъснато.
3
Прибавя се солта, заедно с ванилиите.
4
Брашното се смесва с бакпулвера в отделна купа и се пресяват.
5
Малко по малко и при непрекъснато разбъркване, сухата смес се добавя към яйчената, докато се получи гъсто и лепкаво тесто.
6
Форма за печене с подвижно дъно и с диаметър от 24 см се застила с пергаментова хартия, а стените се намазняват.
7
Тестото се изсипва във формата, заглажда се добре и отгоре красиво се подреждат предварително обелените и нарязани на по-дебели резени праскови.
8
Сладкишът се пече до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като се проверява с клечка за зъби - ако клечката излиза суха, значи сладкишът е изпечен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2020
Много ефектен и вкусен сладкиш! Аз го направих с 1 1/2 ч.ч брашно и 1 ч.ч захар, и добавих 1/2 ч.ч кисело мляко. Също нарязах повече праскови на дребни парченца, които разбърках в тестото, а отгоре сложих тънки големи резени за декорация. Изяде се наведнъж!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: