Вълче кюфте

Гост: Вълчо Камарашев
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2005
Вълче кюфте
 
Необходими продукти:
600 г свинска кайма
200 г печурки
150 г бекон
2 глави лук
4-5 клонки магданоз
4 с. л. олио
по 1 щипка кимион и чубрица
1 кг картофи
50 г краве масло
5-6 стръка копър
1 ч. л. вегета


Начин на приготвяне:
1
Вълче кюфте
Беконът, лукът и гъбите се нарязват наситно и се задушават в нагорещено олио.
2
Вълче кюфте 2
След това се прехвърлят в купа и се омесват с каймата. Подправя се с чубрица, кимион и нарязан наситно магданоз.
3
Вълче кюфте 3
Оформят се кюфтета. Пържат се на сух тиган без мазнина.
4
Вълче кюфте 4
Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на кубчета и се запържват в разтопеното масло до златисто. Накрая се поръсват с вегета и наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: