Вафли с шоколадов мус и ягодова салца

Абсолютна глезотия е този десерт, така че можете да си го приготвите в почивката между две диети
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2012
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
2 яйца
1 3/4 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. краве масло
4 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар

за муса:
200 г бял шоколад
280 мл животинска сметана
2 яйца
120 г захар
1 щипка сол
60 мл вода

за салцата:
200 г ягоди
1 с. л. пудра захар
3–4 стръка мента


Начин на приготвяне:
1
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца

Шоколадът за муса се разтопява на водна баня. Белтъците на яйцата се отделят и се разбиват на сняг със солта.

 


2
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 2

Жълтъците се разбиват с половината от захарта на водна баня, до побеляване (с миксер).


3
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 3

От останалата захар и водата се прави сироп и се добавя на тънка струйка към белтъците, при постоянно бъркане. Към жълтъците се добавя разтопеният шоколад.

 


4
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 4

Сместа с жълтъците се смесва с белтъците.

 


5
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 5

Добавя се сметаната, разбита на сняг. Сместа се оставя в хладилник поне за 2 часа, да стегне.

 


6
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 6

Сухите съставки за вафлите се смесват. Добавя се жълтъкът на яйцето, а белтъкът се разбива на сняг с щипка сол. Наливат се разтопеното масло и млякото. Накрая се прибавя и белтъкът.

 


7
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 7

От сместа се пекат вафли в загрята форма за гофрети.

 


8
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 8

Ягодите се нарязват на малки кубчета и се смесват с нарязана наситно мента и пудрата захар.

 


9
Вафли с шоколадов мус и ягодова салца 9

Изпечените вафли се нарязват на триъгълници. Върху едната половина се слага от муса и отгоре  - салца от ягоди. Покрива се с другия триъгълник.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: