Усуканица с лук

Източник: Теодора
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.09.2012
Усуканица с лук
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
4 бр. яйца
200 г прясно мляко
2 - 3 с. л. кисело мляко
7 с. л. олио
1 с. л. сол
1 с. л. захар
1 кубче или 2 пакетчета суха мая
30 г сусам
2 глави стар лук или 1 връзка зелен, а за през зимата - 1 връзка праз


Начин на приготвяне:
1

Всички продукти (без брашното и лука) се смесват - накрая се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, като се меси закратко. Оставя се да втаса за около 1 час на топло място. След това се омесва съвсем малко с олио, което после ще придаде еластичност на тестото и ще бъде лесно за оформяне .

 


2

Формата е въпрос на избор, а задушения зеленчук (лук , праз) се слага в тестото непосредствено преди печене. Намазава се с яйце и се поръсва със сусам. Пече се на 200 градуса във фурна, за около 30 мин ( в зависимост от фурната) .


 




Много е лесна, а е много ефектна тази рецепта. Опитайте и няма да сбъркате.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2017
Теодора, извинете ме, вероятно съм много глупава, но нещо не разбирам във Вашата рецепта. Заглавието е усуканица, а никъде нищо не се усуква.)))) Относно съставките - слагате знак за равенство мужду две глави лук, 1 връзка зелен лук и 1 връзка праз. Ами моята връзка праз се състои от 12 стръка. Дали да не ги поставя всичките в плънката?))) Та на основния въпрос. След като тестото втаса и се размеси с малко олио, разточва ли се, поставя ли се плънката от лук върху тестото и то после завива ли се на руло, за да бъде равномерно разпределена плънката и след това усуква ли се?)))) Моля, отговорете ми, на прав път ли съм с предположенията си.))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: