Упма

Гост: Надя Гаврилова
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2005
Упма
 
Необходими продукти:
200 г грис
1/2 буркан консервиран зелен фасул
4-5 моркова
2 домата
1 тиквичка
400 г краве масло
50 г стафиди
4 резена пресен джинджифил
2-3 дафинови листа
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. асафетида
1 ч. л. смлян чимен
1 ч. л. куркума
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Упма
Маслото се разтопява на слаб огън, за да се редуцира до 1/3, като през 10 минути се отпенва. В дълбок тиган с 2-3 с. л. от редуцираното масло се запържват последователно джинжифилът, чименът, кимионът, куркумата, червеният пипер, дафиновите листа, асафетидата.
2
Упма 2
Добавят се нарязаните наедро зеленчуци. Грисът се запържва в останалата част от маслото, докато се зачерви, след което се смесва със зеленчуците.
3
Упма 3
В сместа се налива 1 1/2 гореща подсолена вода (1 с. л. сол) и се слага на огъня, за да се задуши. Добавят се стафидите и лимоновият сок. Ястието е готово, когато грисът поеме течността напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: