Унгарски щрудел

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 точени кори
400 г извара
250 г тънки спагети (№ 3)
150 г захар (+ за поръсване)
80 г тъмни стафиди
70 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
450 мл прясно мляко
50 мл бренди
2 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. заквасена сметана
1 щипка сол
пудра захар за поднасяне


Начин на приготвяне:
1
Унгарски щрудел
Млякото се кипва и в него се начупват спагетите. Варят се до готовност.
2
Унгарски щрудел 2
Стафидите се накисват в брендито.
3
Унгарски щрудел 3
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с половината от захарта, ваниловата захар, изварата, сметаната и маслото.
4
Унгарски щрудел 4
Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, след това се прибавя останалата захар и се разбиват на сняг.
5
Унгарски щрудел 5
Към сместа с жълтъците се добавят леко охладените спагети с млякото. Внимателно се прибавят белтъците и отцедените стафиди, разбърква се.
6
Унгарски щрудел 6
Форма терин се маже с масло.
7
Унгарски щрудел 7
Корите се мажат с масло и се поръсват се със захар.
8
Унгарски щрудел 8
Поставят една върху друга във формата така че да стърчат извън нея.
9
Унгарски щрудел 9
Изсипва се плънката, стърчащите краища се загъват навътре.
10
Унгарски щрудел 10
Мажат се с масло и сладкишът се пече в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор за около 50 минути. Охлажда се добре.
11
Унгарски щрудел 11
Реже се и се сервира поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: