Унгарски коледен сладкиш Бейгли

Източник: Марина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 11.09.2016
Унгарски коледен сладкиш Бейгли
Унгарски коледен сладкиш Бейгли
Унгарски коледен сладкиш Бейгли
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г краве масло (или маргарин)
3 яйца
20 г прясна мая
150 г прясно мляко (или сметана)
1 щипка сол
50 г захар

за ореховата плънка:
150-200 г смлени орехи
150-200 г захар
50 мл прясно мляко
50 г стафиди (накиснати в ром)
1 ванилия
50 г сладко от кайсии

за плънката с мак:
150-200 г смлени макови семена
150-200 г захар
50 мл вода
настърганата кора и сокът от 1 лимон
50 г стафиди (накиснати в ром)
50 г сладко от вишни


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в хладко прясно мляко (или сметана), заедно със захарта.
2
Брашното се пресява и се смесва с маслото, 2 яйца, щипка сол и разтворената в прясното мляко мая.
3
Замесва се тесто, което се оставя за 2 часа в хладилник.
4
От тестото се приготвят 2 големи рула.

5
Двата вида плънка се приготвят, като съответните продукти се варят в 1 ч. ч. вода, до сгъстяване.

6
Рулата се слагат в застлана с хартия за печене тава и се оставят да втасат за кратко, след което се намазват с разбито яйце.

7
Набождат се с вилица и се пекат 25-30 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна.


Съвет:
По желание, сладкишът може да се поднесе, поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: