Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек)

Пищна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г замразен грах
300 г моркови
300 г пресни картофи
600 мл зеленчуков бульон
100 г почистен спанак
200 г заквасена сметана
2 с. л. червен винен оцет
1 дафинов лист
4 яйца
1 ч. л. нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек)
Картофите се нарязват наедро и се слагат в тенджера, заедно с почистените и нарязани на шайби моркови. Прибавя се дафиновият лист, налива се зеленчуковият бульон и се готви на умерен огън под капак, докато зеленчуците омекнат.
2
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек) 2
Сипва се грахът и се подправя със сол и черен пипер.
3
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек) 3
След минута-две се прибавят наситненият спанак и заквасената сметана, предварително разбъркана в един черпак от бульона.
4
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек) 4
Ястието се уплътнява с разтвореното в малко студена вода нишесте, разбърква се и след около минута се дърпа от огъня.
5
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек) 5
В подходящ съд се кипва вода, дърпа се от огъня, сипва се оцетът и много внимателно се чуква едно яйце.

6
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек) 6
Оставя се да се пошира за около 3 минути. Така се приготвят и останалите яйца.
7
Унгарска зеленчукова яхния (Фьозелек) 7
Яхнията се поднася, като към всяка порция се слага по едно поширано яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: