Унгарска погача

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2003
Унгарска погача
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г свинска мас
100 г заквасена сметана (кисело мляко)
1 пакетче мая
3 жълтъка (2 за тестото и 1 за намазване)
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Унгарска погача
Брашното се пресява в купа и към него се прибавят маста, захарта, маята, сметаната, двата жълтъка и солта. Меси се, като постепено се налива 1 – 1 1/2 к. ч. вода, докато се получи твърдо тесто.
2
Унгарска погача 2
Тестото се разточва на тънък лист (1/2 см), след което двата края два пъти се прегъват един към друг, отново се разточва на тънка кора и процедурата се повтаря. След това се оставя да почине около 30 минути.
3
Унгарска погача 3
На отпочиналия лист се правят черти с нож, първо на дължина, а после напречно, така че да се получат квадрати, като се внимава да не се пререже листът. С пръстен или чаша с по-широко гърло от тестото се изрязват кръгли форми (погачи) и се слагат в тава за печене.
4
Унгарска погача 4
Погачите се намазват с разбит жълтък и се пекат около 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. За предпочитане е да се консумират топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: