Уелски кехлибарен пудинг

Изключително ефектен сладкиш с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г краве масло (студено)
1 яйце (размер L)
60 г пудра захар
1 щипка сол
морска сол за печене

за пълнежа:
4 яйца (размер L)
100 г пудра захар
50 г портокалов мармалад
100 г краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Уелски кехлибарен пудинг
В купа се смесват брашното, солта, захарта и нарязаното на кубчета масло. Сместа се стрива с ръце, за да се получат трохи.
2
Уелски кехлибарен пудинг 2
Добавя се и яйцето и отново се стрива, като се оформя тестена топка. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 минути.
3
Уелски кехлибарен пудинг 3
Охладеното тесто се разточва между два листа пергаментова хартия и от него се изрязват кръгове, които се поставят в 8 форми за тарталети, така че да покрият и стените.
4
Уелски кехлибарен пудинг 4
Притиска се добре и се дупчи с вилица.
5
Уелски кехлибарен пудинг 5
Отгоре се слага хартия и морска сол и се пече в загрята на 200 градуса с вентилатор фурна за около 15 минути със солта и още 5 минути без нея.
6
Уелски кехлибарен пудинг 6
Пълнежът се приготвя като се разбиват две цели яйца и два жълтъка.
7
Уелски кехлибарен пудинг 7
Добавят се захарта, мармаладът, разтопеното масло и ванилията.
8
Уелски кехлибарен пудинг 8
Разбърква се добре и се пълнят тарталетите.
9
Уелски кехлибарен пудинг 9
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути и след това се охлаждат.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2021
Здравей, Еклер! Не сме пробвали, но би трябвало да стане. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2021
Здравейте! Има ли възможност със същото количество съставки да се изпече един тарт във форма с диаметър 22 см?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: