Тюрлю гювеч

Балканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2008
Тюрлю гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо
250-300 г бамя
40-50 г краве масло
4-5 чушки
3 патладжана на кубчета
3 домата
1 глава кромид лук
2-3 с. л. олио
2-3 стръка магданоз
счукан черен пипер
млян черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Тюрлю гювеч
Телешкото месо се нарязва и се поръсва с черен пипер.
2
Тюрлю гювеч 2
Лукът се нарязва наедро и се омесва с месото (сухо мариноване).
3
Тюрлю гювеч 3
Маслото се разтопява в загрятото олио.
4
Тюрлю гювеч 4
Добавя се месото, след 2-3 минути се разбърква и се овкусява със счукан черен пипер.
5
Тюрлю гювеч 5
Патладжаните се нарязват на филии и се поръсват със сол. Поставят се в тава под лек наклон, за да се отцедят.
6
Тюрлю гювеч 6
Месото отново се разбърква и температурата на котлона се намалява. Изчаква се бульонът, който се е отделил, да се изпари. Омекналото месо се изважда от тенджерата.
7
Тюрлю гювеч 7
Отцедените патладжани се нарязват на кубчета, а чушките – наедро, след което се слагат в пръстен гювеч.
8
Тюрлю гювеч 8
В тенджерата от пърженето се сипва 1 ч. ч. вода, посолява се и се прехвърля в гювеча заедно с бамята и месото.
9
Тюрлю гювеч 9
Отгоре се подреждат обелените и нарязани наедро домати и се поръсва с магданоз. Ястието се похлупва и се пече в умерена фурна около час и половина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: