Тутманик

Любимият тутманик на цялото семейство
Източник: Теодора
ТИТЛА: Чирак
Дата: 31.08.2017
Тутманик
Тутманик
Тутманик
Тутманик
 
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
3-4 с. л. олио
брашно
сирене
2-3 яйца


Начин на приготвяне:
1
Маята, солта, захарта и 1 с. л. брашно се смесват в купа, заливат се с 1 ч. ч. затоплена вода и се оставят за 10-15 минути.

2
В друга купа се изсипват 2 ч. ч. затоплена вода, заедно с маята и малко олио. Бърка се, като постепенно се добавя брашно. Когато се сгъсти, тестото се изважда от съда и се поставя върху набрашнен плот. След като се омеси, се слага в намазана с олио купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.

3
Втасалото тесто се премесва и се оформя на тънък правоъгълник върху намазания с олио плот. Намазва се с олио и смес от 2 яйца и сиренето. Разстила се и се навива на руло. След това се реже на парчета с дебелина от около 3-4 пръста.
4
В тава се слага хартия за печене и малко олио. Парчетата се подреждат едно до друго и се намазват с разбито яйце. След това отново се покриват с прозрачно фолио и се изчаква около 10 минути.
Тутманикът се пече около 30 минути на 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: